Uncategorized

Bernat Costas: ‘La política ha de ser necessàriament una vocació’

El regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’Ajuntament de Tordera, Bernat Costas, ha anunciat recentment que deixa la política activa després de dos mandats encapçalant la llista republicana en aquest municipi.
maresme360 ha conversat amb l’encara regidor de Promoció econòmica i relacions institucionals de l’Ajuntament de Tordera. Ens explica que les raons que l’han impulsat a prendre la decissió de retirar-se amb 29 anys són personals. També diu que la política s’ha d’exercir “necessàriament” de forma vocacional sense renunciar a la seva professionalització i sense ocupar el mateix càrrec “durant un llarg període de temps”.

Sobre el pacte amb Convergència i Unió (CiU) que li ha permès ser regidor aquest mandat Bernat Costas creu que ha funcionat “raonablement bé” tot i ser “complicat” per la majoria absoluta de la que gaudeix CiU al municipi des de fa tres mandats. El regidor comenta que s’han pogut executar gairebé tots els punts que contemplava l’acord amb els convergents a excepció de les audiències públiques.

Pel que fa a la inversió que Inditex va anunciar a Tordera fa unes setmanes Costas creu que és “una molt bona notícia” però “s’ha de saber gestionar bé”. Ho diu en el sentit que Tordera no es pot conformar amb la inversió d’una sola empresa ja que això és “tapar un forat avui però tenir peus de fang en un futur” tal com va passar amb Fibracolor, diu.

Preguntat sobre la situació econòmica actual, el regidor Bernat Costas explica que en termes d’ocupació ja s’ha tocat fons i que aquest 2011 espera que sigui l’any en que comenci la recuperació. Tot i això puntualitza que el seu optimisme vers la situació econòmica és “molt, molt moderat”.


Publicitat

En clau de partit Bernat Costas creu que ERC ja està consolidada com a formació política al municipi de Tordera i que pot aspirar a crèixer en número de regidors i consolidar-se com a tercera força política del consistori. També explica que CiU es troba en una fase “d’esgotament comprensible després de tants anys de govern amb majoria absoluta i això es nota a nivell de carrer”. Sobre el principal partit de l’oposició el regidor creu que porta molt de temps “en una dinàmica de autodestrucció i de críticar-ho tot de forma molt descarnada”.

Podeu escoltar l’entrevista sencera des del reproductor de la columna de la dreta o amb el vostre propi reproductor fent clic aquí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*