Uncategorized

Malgrat inaugura aquest diumenge el nou arxiu municipal i la rehabilitació de la torre de la vídua de Can Sala

Aquest diumenge al migdia s’inaugura el nou arxiu municipal de Malgrat de Mar i la rehabilitació de la torre de la Vídua de can Sala. L’acte tindrà un marcat caràcter festiu, amb una cercavila d’animació que sortirà a les 11 del matí de l’Ajuntament, i que es dirigirà cap al carrer de Mar, lloc on està ubicada la torre i on s’ha construït el nou equipament.

El nou arxiu municipal ha costat més d’1.600.000 euros i s’ha finançat amb el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) del govern estatal. La rehabilitació de la torre ha necessitat d’una inversió de gairebé 900.000 euros que s’han finançat amb una aportació de 400.000 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya i fons de l’Ajuntament.

L’alcaldessa de la població, Conxita Campoy, ha explicat a maresme360 que el nou equipament representa una clara millora tant per a les persones que vulguin fer ús de la documentació que custodia l’arxiu com per als treballadors, ja que podran desenvolupar la seva feina en millors condicions. Campoy també ha destacat que el trasllat de l’arxiu actual, situat al mateix edifici de l’Ajuntament, permetrà recuperar i reordenar alguns espais.

Pel que fa a la torre de la Vídua de can Sala l’Ajuntament de Malgrat de Mar i la Diputació de Barcelona han arribat a un acord per ubicar en aquest espai l’Organisme de Gestió Tributària. A canvi la Diputació assumirà el manteniment de l’edifici. L’acord també contempla que la sala que hi ha a la planta de dalt de la torre sigui per a ús municipal.


Publicitat

A l’acte assistiran el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, el Director General d’Administració Local de la Generalitat, Joan Cañada, i el diputat delegat de Societat del Coneixement de la Diputació de Barcelona, Ezequiel Martínez.

Crítiques de l’oposició
El grup municipal d’ERC al consistori malgratenc ha criticat en diverses ocasions la ubicació del nou arxiu municipal. La seva portaveu, Teresa Verdaguer, va explicar fa 15 dies a Ona Malgrat que la nova construcció desllueix la torre.

Sobre aquesta qüestió l’alcaldessa ha explicat a aquest portal que respecta les diferents opinions però que l’equip de govern ha rebut més felicitacions que no pas males crítiques.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*